Contact | 036 - 750 1777

Waarom Key Result

Waarom Key Result

Waarom u voor Key Result moet kiezen!

Key Result biedt u o.a. hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Lees meer

More...
Agile Scrum

Agile Scrum

ook beschikbaar als zelfstudie!

Agile Scrum is prima te gebruiken bij creatieve projecten zoals innovatie, marketing en reclamecampagnes en productontwikkeling. Meer weten?

More...
Over ons

Over ons

Maak kennis met ons kernteam!

Key Result is als trainings- & adviesorganisatie, maar wie zijn wij? Maak kennis met ons kernteam!

More...
Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor o.a. PRINCE2 en AgilePM

Hulp nodig bij uw studie of project? Wij bieden u graag onze – veelal gratis – middelen aan.

More...
Webinars

Webinars

Leer meer over Project- en IT-management

Regelmatig houden wij webinars om u kennis te laten maken met nieuwe en interessante onderwerpen op het gebied van Project- en IT-management

More...Logo AgilePM

AgilePM® (Agile Project Management) is een aanpak voor het iteratief of cyclisch vaststellen van eisen en wensen en het uitvoeren van projecten op een zeer flexibele en interactieve wijze. Iteratief ontwikkelen staat enorm in de belangstelling, mede door de populariteit van Scrum.

Agile Project Management stoelt - net zoals Scrum - op Agile principes die als tegenstroming zijn ontstaan op de klassieke aanpak of watervalbenadering, zoals die in systeem- en softwareontwikkeling lange tijd gebruikelijk was. Accepteren dat eisen en wensen tussentijds zullen veranderen, werken met kleine teams met meer autonomie en zelfsturing, informeler verifiëren van deelresultaten met gebruikers en werken met timeboxing zijn kenmerken van Agile Project Management. Agile Project Management, gebaseerd op DSDM Atern, beslaat zowel de harde, systeemkant van projectmanagement en in enige mate de zachte (inter)menselijk kant.

Agile Project Management is geen Scrum. In de kern ontlopen beide aanpakken elkaar nauwelijks. Maar in tegenstelling tot Scrum onderkent Agile Project Management wel het nut en de noodzaak van enige afstemming en - waar dat echt nodig is - vastlegging. Duidelijk is dat Agile Project Management niet alleen bruikbaar is bij softwareontwikkeling, maar bijvoorbeeld ook bij innovatieprojecten, marketing en reclamecampagnes, productontwikkeling, enzovoort.

Certificering

Agile Project Management examinering richt zich op het toetsen van kennis, inzicht en toepassen van het gedachtegoed op dynamische projecten. Certificering is het gevolg van het goed afleggen van het examen.

AgilePM kent 2 certificeringsniveaus:

Bron

Het gedachtegoed van Agile Project Management is vastgelegd in het "Agile Project Management Handbook".

Agile PM Manual