Contact | 036 - 750 1777

Project ManagementIPMA C Assessment

Wilt u als projectmanager doorgroeien in uw vakgebied? En aantonen dat u uw projecten in goede banen weet te leiden? Laat u dan certificeren door IPMA. Met het behalen van het IPMA C assessment kunt u aantonen over een stevige basis als projectmanager te beschikken en dat u de projectmanager van complexe projecten kunt ondersteunen. Tijdens het certificeringtraject krijgt u ook op een andere, meer professionele manier, kijk op projecten.

Voor dit examen zijn toelatingseisen van toepassing. Kijk op de website van IPMA Certificering Nederland voor alle details en criteria.

Beschrijving

Doelgroep

  • U bent in het bezit van het deelcertificaat IPMA C - Theorie dat niet ouder is dan 3 jaar.
  • U wilt uw kennis, kunde en ervaring bevestigen middels het IPMA C certificaat.

Het examen

Het IPMA C Assessment bestaat uit vier onderdelen:

  • Fase 0: Aanmelden
  • Fase 1: 360˚ feedback & self-assessment
  • Fase 2: Projectrapport
  • Fase 3: Assessment

Elke fase kent een deadline. IPMA Certificering Nederland beoordeelt uw documenten en adviseert u over de volgende fase.

Om te slagen dient u het assessment interview van fase 3 succesvol af te ronden. In principe krijgt u de uitslag binnen een kwartier nadat het interview is afgelopen. De uitslag is 'gezakt' of 'geslaagd'. Uitzondering daarop is wanneer de assessoren voor het bepalen van de uitslag nog anderen willen raadplegen. In dat geval krijgt u binnen een week uw uitslag.

Meer informatie over het hele assessmenttraject en het examenreglement vindt op de website van IPMA Certificering Nederland.

Duur

Het IPMA C assessmenttraject kent een doorlooptijd van 6 weken tot 6 maanden. Het assessment interview met twee assessoren duurt 75 minuten.

Legitimatie

Voor aanvang van het assessment moet u zich kunnen legitimeren met uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.