Contact | 036 - 750 1777

Project ManagementPRINCE2 Practitioner Examen PRINCE2 is wereldwijd één van de meest gangbare projectmanagement-methoden. Een PRINCE2 certificaat wordt dan ook algemeen gezien als bewijs van uw expertise op het gebied van projectmanagement: een 'must-have' voor iedereen die betrokken is bij projecten.

Het PRINCE2 Practitioner examen toetst uw inzicht en vermogen om de PRINCE2-methodiek effectief toe te passen op de praktijk. Key Result is een door APMG geaccrediteerde trainingsorganisatie en biedt het officiële examen aan in twee varianten: papier en elektronisch.

Beschrijving

Doelgroep

U wilt het PRINCE2 Practitioner examen afleggen en u heeft een cursus PRINCE2 Practitioner gevolgd via Key Result.

Het examen

Het PRINCE2 Practitioner 2009 examen bestaat uit 8 vragen met elk 10 deelvragenan elk 1 punt. De vragen zijn van het type OTE (objective testing): speciaal samengestelde complexe multiple choice vragen die betrekking hebben op een bijbehorende projectscenario. U slaagt voor het examen wanneer u minimaal 44 (55%) van de 80 punten heeft gescoord.

Het PRINCE2 Practitioner 2017 examen bestaat uit 68 vragen elk 1 punt. De vragen zijn van het type OTE (objective testing): speciaal samengestelde complexe multiple choice vragen die betrekking hebben op een bijbehorende projectscenario. U slaagt voor het examen wanneer u minimaal 38 (55%) van de 68 punten heeft gescoord.

Het examen is 'open book'. Uitsluitend het gebruik van het officiële PRINCE2 handboek is toegestaan.

Duur

Het examen PRINCE2 Practitioner duurt 2,5 uur. Na afloop van het examen heeft u direct de uitslag.

Kandidaten met dyslexie kunnen vooraf extra examentijd worden aangevraagd. Neem hiervoor contact met ons op.

Om het PRINCE2 Practitioner examen te mogen maken, moet u in het bezit zijn van een geldig PRINCE2 Foundation certificaat.

Legitimatie

U bent verplicht zich voor aanvang van het examen te legitimeren. Alleen een geldig(e) paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs wordt geaccepteerd.